آخرین اخبار

تاریخ : 28. شهريور 1396 - 10:55   |   کد مطلب: 2317
با سرد شدن هوا کار برداشت محصول آلو از باغزارهای شهرستان زیرکوه آغاز شده است و پیش‌بینی می‌شود حدود 80 تن آلوی تازه برداشت شود.

به گزارش پایگاه خبری  زیرکوه نیوز؛اواخر شهریور که می‌شود سوز سرما در روستاهای کوهستانی و سردسیر شهرستان زیرکوه بیشتر و بیشتر می‌شود.

سرمایی که پس از روزهای گرم تابستان هم روح نواز است و هم سبب رسیدن و آماده برداشت شدن بعضی محصولات از جمله میوه آلو می‌شود.

اواخر شهریور و اوایل مهرماه فصل برداشت آلو از باغات شهرستان زیرکوه آغاز می‌شود، شهرستانی که به علت آب و هوای مساعد و برخورداری از کوه‌های مرتفع و دشت‌های وسیع برای کاشت و برداشت انواع محصولات مساعد است و از این میان بخشی از درآمد کشاورزان از محل کاشت آلو و تولید آلو بخارا تامین می‌شود.

با فرا رسیدن فصل پاییز کشاورزان برای جمع آوری محصول مهیا می‌شوند؛ کشاورزانی که تنها امیدشان به شاخسار درختان زرشک و آلوی این مناطق است و برای به ثمر رسیدن این محصولات و در امان ماندن از گزند سرما زدگی و تگرگ و خشکسالی خون دل‌ها خورده‌اند.

اگر چه اکثر روستاهای منطقه کوهستانی زیرکوه به کاشت آلو می پردازند اما روستاهای مناطق سردسیر از جمله مناوند، پیشبر، گمنچ، سورند، شوشک و بقال از مستعد‌ترین نقاط کاشت و برداشت آلو در این شهرستان محسوب می‌شود.

کشاورزان شهرستان برای برداشت محصول به صورت گروهی اقدام می‌کنند کار برداشت که به اتمام رسید به طور معمول زنان به پوست کندن آلو‌ها مشغول می‌شوند البته برای اینکه پوست آلو به راحتی از آن جدا شود آن را برای مدتی کوتاه در آب نمک نگه می‌دارند.

کار پوست کندن و چیدن آلو‌ها روی سبدهای حصیری که به اتمام رسید مرحله خشک کردن فرا می‌رسد و سبد‌ها روی پشت بام و یا داربست‌هایی که در مقابل تابش مستقیم آفتاب قرار دارند، قرار می‌گیرد تا پس از گذشت چند روز آلو‌ها خشک شود.

محصول خشک شده اهالی پس از جمع‌آوری به بازار مصرف در شهرستان‌های زیرکوه، قاین، بیرجند و... عرضه می‌شود.

پیش‌بینی برداشت 80 تن آلوی تازه از باغات زیرکوه

کار‌شناس جهاد کشاورزی زیرکوه‌ در این رابطه اظهار داشت: شهرستان زیرکوه یکی از شهرستان‌های مستعد برای برداشت میوه‌های هسته‌دار از جمله میوه آلو می‌باشد.

 مشاورنیا خاطرنشان کرد: حدود 30هکتار از باغات این شهرستان زیرکاشت درختان آلو و گوجه است که از این میان درخت آلو بیشترین سطح زیرکشت را در بر می‌گیرد که پیش بینی می شود از این میزان سطح زیر کشت حدود 80 تن آلوی تازه برداشت شود.

اکثر آلوی برداشت شده توسط کشاورزان زیرکوه، پس از پوست شدن خشک می‌شوند و به صورت آلو بخارا به بازار عرضه می‌شود.

این کار علاوه بر ماندگاری بیشتر سبب می‌شود تا کشاورز بتواند محصول خود را در زمان بهتر و با قیمت مناسب‌تر به فروش برساند.

آلو از جمله گیاهان هسته‌داری است که از لحاظ دارویی نیز ارزش بالایی دارد به طوری که مصرف آلو سبب جلوگیری از افزایش فشارخون، کنترل قندخون و پیش‌گیری از بروز بیماری‌های قلبی ـ عروقی، سرطان، بیماری‌های گوارشی و کاهش چربی می‌شود و نقش بسزایی در سلامت انسان دارد.

فیبر موجود در آلو سبب افزایش رشد و تکثیر باکتری‌های مفید و مانع از رشد باکتری‌های مضر در داخل روده می‌شود.

دیدگاه شما

CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.