صدور هفت پروانه بهره برداری معدن در زیرکوه/اشتغال 15 نفر در معدن آهن کلاته ناصر
تا کنون هفت پروانه بهره برداری در حوزه معادن زیرکوه صادر شده است.

به گزارش پایگاه خبری زیرکوه نیوز، از دوران ماقبل تاریخ تا به امروز، معدن نقش برجستهای در پایداری بشریت ایفا کرده است. ساکنان فلات ایران جزو اولین اقوامی بوده اند که به کشف فلز دست یافته اند. آثاری که از قسمت هایی از سرزمین ایران مربوط به هزاره ششم قبل از میلاد پیدا شده است، می تواند موید این موضوع باشد که در آن زمان، ایرانیان مس را از راه احیاء مالاکیت بدست آورده اند. در فاصله زمانی 4000 تا 4500 سال پیش از میلاد، آلیاژ مفرغ در ایران شناخته شده بود که خود نشانگر پیشرو بودن ایرانیان در دانش و علم معدنکاری است.
ایران با حدود 1% جمعیت جهان حدود 7% ذخایر کشف شده دنیا را داراست که خود حاکی از در اختیار داشتن بستر مناسب سرمایه گذاری در این بخش است. کشورمان با دارا بودن حدود ۶۸ نوع ماده معدنی (غیر نفتی)، ۳۷ بیلیون تن ذخایر کشف شده و ۵۷ بیلیون تن ذخایر بالقوه در میان ۱۵ قدرت معدنی جهان جای گرفته و یکی از کشورهای غنی از حیث داراییهای معدنی به حساب میآید و در بسیاری از ذخایر مواد معدنی در دنیا ثروتمند می باشد.
در شرایط فعلی اقتصاد ایران و تحریمهای گسترده اقتصادی، یکی از مهمترین مزیتهای ایران برای گذر از این بحران، تکیه بر منابع معدنی و پتانسیلهای بالقوه در داخل کشور است که از این طریق و با خلق مزیت رقابتی، تهدیدها به فرصت تبدیل شوند.
شهرستان زیرکوه به عنوان یکی از شهرستانهای مرزی استان خراسان جنوبی به علت برخورداری از رشته کوههای عظیم می تواند به یکی از قطب های صنعت معدن در استان خراسان جنوبی تبدیل شود.
اگر چه وجود مشکلاتی در این حوزه از جمله دور بودن از مرکز استان و مراکز صنعتی،عدم وجود کارخانه های تولیدی و فراوری در شهرستان،صعب العبور بودن و دسترسی سخت به معادن باعث رونق نگرفتن صنعت معدن در شهرستان زیرکوه شده است اما با این وجود رئیس اداره صنعت و معدن زیرکوه از صدور هفت پروانه بهره برداری برای معادن زیرکوه خبر می دهد که این موضوع می تواند آغازی باشد برای رونق و چرخش چرخ صنعت معدن در این شهرستان محروم استان.
صدور هفت پروانه بهره برداری معدن در زیرکوه
محمد رضا صادقی در گفت و گو با پایگاه خبری زیرکوه نیوز،اذعان داشت: خراسان جنوبی یکی از استانهای معدنی کشور است که شهرستان زیرکوه نیز از این پتانسیل استان مستثنی نیست.
رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت زیرکوه خاطرنشان کرد: تا کنون هفت پروانه بهره برداری در حوزه معادن زیرکوه صادر شده است و در حال حاضر معدن فلدسپات بمرود،سنگ لاشه سارجین،سنگ لاشه زردان،منیزیت گمنج ،خاک سرخ کریزان و سنگ آهن کلاته ناصر در حال فعالیت هستند.
وی با اشاره به آغاز فعالیت معدن سنگ آهن کلاته ناصر، تصریح کرد: یکی از اقدامات مهم در بخش معدن در زیرکوه بهرهبرداری از سنگ آهن کلاته ناصر واقع در بخش مرکزی این شهرستان است.
رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت زیرکوه با بیان اینکه در خردادماه سال گذشته اقدام برای راهاندازی کارگاههای استخراجی و سایت فراوری پروژه سنگ آهن کلاته ناصر انجام شده است، یادآور شد: در اسفندماه سال گذشته این واحد آغاز به استخراج و تولید سنگ آهن فراوری شده (دانهبندی و عیاربندی) با عیار حدود 60 درصد کرد.
صادقی ادامه داد: در این واحد معدنی برای حدود 15 نفر به صورت مستقیم و برای بیشاز 30 نفر به صورت غیرمستقیم اشتغال ایجاد شده است.
وی اضافه کرد: تاکنون حدود 5 هزار تن سنگ آهن در این واحد معدنی دانهبندی، تولید و به بندرعباس حمل شده است.
رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت زیرکوه افزود: تولیدات این واحد معدنی برای صنعت فولاد در کشور مورد استفاده قرار میگیرد و همچنین به خارج از کشور صادر میشود.
به هرحال آنچه مشهود است این است که در شرایط فعلی اقتصاد ایران و تحریمهای گسترده اقتصادی، یکی از مهمترین مزیتهای ایران برای گذر از این بحران، تکیه بر منابع معدنی و پتانسیلهای بالقوه در داخل کشور است که از این طریق و با خلق مزیت رقابتی، تهدیدها به فرصت تبدیل شوند.
بخش معدن در دوران بحران اقتصادی جهانی، نشان داده است که کمترین آسیبپذیری در سیکلهای تجاری را داشته و بیشترین کمک را به اقتصاد کرده است و در شرایط اقتصاد مقاومتی نیز معدن از اهمیت مضاعفی برخوردار میشود.
بنابراین دولت و مجلس باید نگاه ویژهای به این بخش مهم داشته باشند تا سرمایه گذاری و نیروی کار در این بخش افزایش یافته و کمک قابل توجهی برای توسعه مناطق محروم باشد.