ما زنده به آنیم که آرام نگیریم
بار دیگر 17 مرداد ماه فرا رسید، 17 مردادی که با خون شهید محمود صارمی واقعه جدیدی را در تقویم کشورمان ثبت نمود و آن روز خبرنگار است.

به گزارش پایگاه خبری زیرکوه نیوز،بار دیگر 17 مرداد ماه فرا رسید، 17 مردادی که با خون شهید محمود صارمی واقعه جدیدی را در تقویم کشورمان ثبت نمود و آن روز خبرنگار است.
روز خبرنگار پاسداشت خون یکی از پاکترین اصحاب قلم است. اگرچه بهانه روز دلخراش شهادت زنده یاد محمود صارمی به غایت برای به ماتم نشستن بس است؛ اما برای این روز حرفهای زیادی برای گفتن و شاید هم نگفتن وجود دارد.
امروز دل غمگسارمان تنها برای نبود صارمی بی تاب نیست، دلمان برای مظلومیت خبرنگار و بغضهای در گلو خفته وی بی تاب است. امروز یادآور مجاهدتهای زنان و مردان حقیقت طلبی است که شاهکارهای پیامبر گونهشان را در واژههایی مثل خبر، یادداشت، گزارش، گفتوگو و… میبینیم و نفس میکشیم.
آیینههایی که با هدف روایت حقیقت، بیرق بزرگ ” آگاهی بخشی” را بر دوش کشیده و خاضعانه و بی ادعا وجود خویش را چراغ راه جامعه کردهاند.
طلایه داران این سلسله راهیان وادی آگاهی و نیک اندیشی، مجاهدانی هستند که در نگارش خبر از جوهر وجود خویش مرکّب ساختند و در سپهر شهادت و ایثار، ستارگانی جاوید شدند.
در طی ایام مدید و سالهای طولانی خبرنگاران ایرانی در پیچ و خم تاریخ و حوادث، راویتگر انقلابها، جنگها و شر و نیکیها بوده که بر این آب و خاک گذشته است و مشکلات خود را در نگارش رنجهای مردم به فراموشی سپرده است.
بیش از صد سال است که آیینههای ایرانی در لوای نام خبرنگار در راه حقیقت و رسالت خطیر و سترگ آگاهی بخشی به مردم میکوشند، بدون این که نامی از خود برجای گذارند.
در این بین نقش نقادانه و خط دهنده رسانهها بهویژه مطبوعات بر کسی پوشیده نیست. رسانهها همواره بخش تفکیک ناپذیر درامر نشر اندیشهها و رابطی در مسائل و معادلات سیاسی بین دولت و مردم بودهاند وبه عبارتی نهادهای سیاسی در ابتداییترین جوامع تا پیچیدهترین آنها، بدون به کارگیری عامل ارتباطی نمیتواند موجودیت داشته باشد.
در جهان کنونی که همگان سرگرم امور خویشاند و به عملکرد مسئولان و نقد و بررسی آنها چندان توجه ندارند، این خبرنگاران رسانهها هستند که با زیرکی و دقت، نقش واسطه بین مردم و مسئولان را ایفا میکنند.
آنها، از یک طرف مصایب و مشکلات مردم را میشنوند و میبینند و انتقال میدهند و از سوی دیگر، پاسخهای مسئولان را به آگاهی مردم میرسانند که البته بررسی نقادانه عملکرد مسئولان در رسانه ها یکی از وظایف خبرنگاران است که به بالندگی نظام و نیز پاسخگو بودن مسئولان یاری میرساند.
واضح است که خبرنگاران به تقدیر و تمجید مسوولان نیازی ندارند که اگر داشتند هرگز پای در این وادی نمیگذاشتند چراکه آنان آموختهاند به رسالت خود متعهد باشند و تنها برای خدا در راه کشور و مردم قلم فرسایی کنند؛ مردمی که در کوچه و خیابانها و محل کار و زندگی، درد دلها و مشکلات خود را برای آنان بازگو میکنند تا شاید این پل ارتباطی بلکه بتواند جوابگوی مشکلاتشان باشد.
البته ایجاد محیطی مناسب وآزاد برای تسهیل فعالیت خبرنگاران در عرصهی رسانه به نحوی که موجب گردش آسان اندیشه و تبادل اطلاعات و ارتقاء سطح فرهنگ عمومی در جامعه شود، از اهمیت ویژهای برخوردار بوده و برای تحقق این امر باید مشکلاتی چون وضعیت صنفی و معیشتی خبرنگاران از جهات گوناگون مورد مطالعه و توجه جدی قرار گیرد.
بدون شک جامعه رسانه ای آگاه و مبتنی بر سواد رسانه ای به روز شده و هماهنگ با نظام رسانه ای بین المللی با توجه به گسترش شبکههای اجتماعی در فضای مجازی و سهل الوصول بودن آنها هوش و ذکاوت بالای فعالان این بخش را می طلبد تا ضمن خنثی سازی توطئه ها و اخبار کذب بتواند طلیعه ای باشد تا بتوان از این افق روشن به دروازه تعالی رسید و آن میسر نخواهد شد مگر در سایه تلاش و همت فعالان بی ادعا و زحمت کش این قشر است که با کمترین درآمد مادی در این وادی خطیر تلاش می کنند.
و در پایان به این نکته مهم که شاید دلگرمی ما برای ادامه این مسیر پر التهاب است اشاره می کنم که خون دل خوردن سخت تر از خون دادن است پس صبر باید صبر باید صبر باید.
امید که نوشتههایمان طلوع حقیقت و بیان دردهای کسانی که نمی توانند بگویند یا فریادشان بی صداست باشد.
ما زنده به آنیم که آرام نگیریم – موجیم که آسودگی ما عدم ماست
پیشاپیش روز خبرنگار بر همه دوستان و همکاران عزیزیم که مجاهدانه در این راه تلاش می کنند گرامی باد.
علی بیهقی